Spadlá zeď na zahradě II.

12.10.2023, 10:44

Před měsícem se částečně zřítila zeď pod plotem mezi naší zahradou a zahradou domu Na Malovance 14 , zbytek zdi je v havarijním stavu a hrozí jeho celkové zborcení a znehodnocení stávajícího kovového plotu. Proto je potřeba rychle jednat.

Zahájili jsme jednání s vedením sousedního BD a dohodli se na financování nové zdi napolovic.

Povedlo se najít stavební firmu, která stavbu zrealizuje, avšak musí začít již v průběhu listopadu, tedy pravděpodobně ještě před letošní členskou schůzí BD, kde celou záležitost podrobně probereme a dodatečně schválíme. Stavbu provede firma 1.Štěchovická s.r.o., jejímž jednatelem je člen sousedního BD, který tam má byt, což by nám mohlo být zárukou, že práce bude odvedena kvalitně. I cena by díky tomu měla být celkem příznivá – cca 224 tis.Kč+DPH, tedy pro náš dům cca 130-150 tis.Kč. Částku uhradíme z fondu oprav.

Součástí rekonstrukce bude demontáž původního kovového oplocení a sloupků, výměna sloupků za nové, nátěr plotu, bourání staré zdi , odvoz a likvidace suti, stavba nové zdi a montáž původního renovovaného plotu.

Stavba bude probíhat na zahradě a dvoře, kam se žádná technika nedostane, materiál se musí ručně transportovat přes náš dům. S tím bude spojen i pohyb dělníků v přízemí domu, otevřené dveře – průvan a nepořádek. Jinak to bohužel nejde. Stavba by měla trvat cca 2-3 týdny. Po ukončení stavby bude dům uveden do původního stavu, případné poškození a opravy budou financovány rovněž napolovic se sousedním domem.

O zahájení stavby budeme včas informovat, další info na členské schůzi v průběhu listopadu.